Algemeen

Waarom Bades events?

Bades streeft ernaar de Riffijnse cultuur bekendheid te geven in de lage landen en elders, en daarmee een bijdrage te leveren aan het behoud van dit menselijk universeel cultureel erfgoed. Een belangrijke component van deze cultuur is de Amazigh-cultuur, de Berbers, de bevolkingsgroep die zich over heel Noord-Afrika bevindt, en massale migratie heeft gekend in de tweede helft ban de vorige eeuw richting m.n. Europa.

Een van de manieren om dit erfgoed in de picture te zetten is excursies ernaar organiseren. Zo proef je, ruik je en beleef je de rijkdommen op historisch, cultureel, culinair vlak en het natuurschoon van de Rif letterlijk van dichtbij. Voor dit doeleinden is de commissie Bades Travel in het leven geroepen.

Een andere manier om dit erfgoed te ontsluiten en te tonen is de organisatie van evenementen, en daarmee een podium bieden aan muzikanten en zangers, kunstenaars, theatermakers, schrijvers, dichters, etc. om de schoonheid van het erfgoed aan het publiek te laten zien. Denk hierbij muzikale optredens, vertoning van nieuwe filmproducties, theaterstukken, etc. Voor dit doel is Bades Events als commissie benoemd.